tirsdag 15. august 2017

Intercom

Tirsdag var det klart for tørrtreningsdag 3.
FJ'en ble nok en gang fyra opp og Heidi øvde på clutch og gir.

Senere på dagen hadde vi en endelig samtale hvor vi bestemte oss for å kjøpe motorsykkelen. Vi ringte til Helen og fortalte at vi gjerne ville kjøpe Shadow'en.


Det neste som stod på programmet var kjøp av intercom-system. Bjørn hadde tidligere på dagen tatt en telefon til XLMoto og fått en liten introduksjon. Etter en liten samtale bestemte vi oss for å kjøpe et intercom-system som heter Intercom Scala Rider Freecom 4 Duo. Dette pakken består av to komplette intercomer.

Ca. kl. 21:15 bestilte vi systemet på XLMoto sine hjemmesider og kl. 21:46 fikk Bjørn en SMS som sa: Hei! Din bestilling er nå pakket og bør ligge på din nærmeste post i butikk innen 2-6 arbeidsdager. Takk for at du handlet hos oss! - Det kaller jeg effektivitet.


Signing Out
Heidi & Bjørn
 


Intercom Scala Rider Freecom 4 Duo



Trivialiteter:


Telefon kan anses for å være enhver mekanisme som er egnet til å transportere lyd over lengre avstander. I så måte ble telefonen funnet opp av kineseren Kung-Foo-Whing i 968. Han overførte lyd gjennom rør, en metode som man blant annet kjenner fra kommunikasjon mellom bro og maskinrom på skip.

Sammenkobling av to membraner med en tråd for overføring av lyd ved hjelp av vibrasjoner har vært kjent i århundrer, og er også et prinsipp man kunne se igjen i 1900-tallets barns lek med hermetikkbokser og matpapir. 


Vanligvis krediteres Alexander Graham Bell for oppfinnelsen av telefonen, da han bygde en slik i Boston i 1876. Imidlertid hadde han på det tidspunktet ikke utviklet den mer enn amerikansk-italieneren Antonio Meucci hadde gjort i 1849. Meucci slet med å løse enkelte problem med sin oppfinnelse, og den ble aldri noen kommersiell suksess. En rekke andre oppfinnere arbeidet også med telefoner før Bells gjennombrudd i 1876. Bell skal, om han ikke fant opp metoden å overføre lyd på, i hvert fall krediteres for å ha funnet opp et velfungerende telefonsystem


I begynnelsen ble telefonen mest sett på som et leketøy. (Wikipedia)



Forfatterens egne spekulasjoner:
Det er ofte rart å se hvordan historien går i sirkler. Wikipedia skriver: I begynnelsen ble telefonen mest sett på som et leketøy. Da jeg var en guttunge var telefonen ansett som en meget alvorlig ting. I dag derimot er telefonen jammen blitt et leketøy igjen. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar